Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Elshout

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Elshout is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies geeft inzicht in welke opties het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan onderzoek je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Elshout die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-elshout

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minderen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energieadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Elshout (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een schema met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-specialist. Geschikte experts kan je vinden op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om enkele offertes te zoeken van objectieve adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van werkzaamheden waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Elshout.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur bezoekt je aan huis en berekent welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Elshout laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Elshout vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een energieadviseur uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder lees je naam + adresgegevens van kwalitatieve adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Heusden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Elshout

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Elshout die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand behandelen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Elshout

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1050,00€205,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10425,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4970,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3290,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Elshout is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Elshout: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Elshout kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Elshout. Hieronder delen wij een lijstje met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Elshout!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Elshout: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Elshout

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder delen we een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Elshout.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, vloer, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heusden hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Elshout opzoeken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Gilze, Sprang-Capelle en Riel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Elshout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Elshout?

Een energie maatwerkadvies Elshout is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van huistype, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot €345,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Elshout op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Elshout voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie