Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heusden

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heusden is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert de verschillende optie. Het rapport verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport tref je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieplan is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Heusden die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heusden

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het document wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome expert op het gebied van energie . Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heusden (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van voorzetwanden en het installeren van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. Erkende experts zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om minimaal 2 offertes aan te vragen van neutrale vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een schema met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heusden.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur neemt de woning op en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen check je details zoals een kostenbegroting, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heusden laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Heusden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale energie expert. Het is aan te raden om een specialist uit de buurt te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel behandelen we contactgegevens van mogelijke bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Heusden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Heusden

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heusden waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids bieden we informatie rondom de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodemisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Heusden

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3310,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12100,00€710,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4600,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€23,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Heusden is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand check je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heusden: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie of United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Heusden laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.900 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €160,00 – €475,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Heusden. Hieronder check je een schema met populaire en betaalbare duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Heusden!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Heusden: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Heusden

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder onderzoek je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Heusden.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van vloer, ramen, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heusden biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Heusden bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Waalwijk, Loon op Zand en Vught).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Heusden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heusden?

Een energie maatwerkadvies Heusden is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document biedt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €175,00 tot en met €310,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Heusden op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Heusden voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere lasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie