Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heesbeen

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heesbeen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en zoekt uit wat er mogelijk is. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het energierapport bieden ze grondig de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het energierapport is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Heesbeen die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heesbeen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Deskundige en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heesbeen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele energie-expert. De juiste energie specialisten vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te vragen van deskundige energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een schema met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heesbeen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt thuis langs en checkt welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heesbeen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Heesbeen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energie expert. Het is beter om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel vind je adres details van goede specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Heusden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heesbeen

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heesbeen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de beste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Heesbeen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4255,00€490,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4515,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3380,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,00€31,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Heesbeen is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heesbeen: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Eneco en Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.050 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Heesbeen kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Heesbeen. Onderstaand vind je daarom een lijst met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Heesbeen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Heesbeen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Heesbeen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder bieden we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Heesbeen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heusden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Heesbeen opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Haarsteeg, Herpt en Doeveren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Heesbeen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heesbeen?

Dit energie maatwerkadvies Heesbeen is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €210,00 – €350,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Heesbeen te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Heesbeen voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie