Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haarsteeg

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Haarsteeg kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en test waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies vind je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Haarsteeg die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haarsteeg

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verminderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome energieadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haarsteeg (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport biedt een lijst met alle vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Geschikte maatwerkadviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes te verkrijgen van deskundige specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Haarsteeg.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en beschrijft welke maatregelen gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Haarsteeg laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Haarsteeg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel doorzoek je gegevens van betrouwbare experts die huizen inspecteren in de gemeente Heusden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Haarsteeg

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haarsteeg waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids beschrijven we goede duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over spouwmuur isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Haarsteeg

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4585,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5695,00€920,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4870,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3185,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€325,00€20,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €480,00€36,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Haarsteeg is een minimale vereiste. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Haarsteeg: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice & Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Haarsteeg bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 t/m €325,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Haarsteeg. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een schema met krachtige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Haarsteeg!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Haarsteeg: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Haarsteeg

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand delen wij handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Haarsteeg.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van vloer, (spouw)muur, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Heusden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Haarsteeg gebruiken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Rosmalen, Doeveren en Vlijmen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Haarsteeg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haarsteeg?

Het energie maatwerkadvies Haarsteeg is een concept plan met verschillende opties voor het vergroenen van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot ongeveer €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Haarsteeg te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Haarsteeg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie