Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rosmalen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Rosmalen geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het rapport is ontworpen voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Rosmalen die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rosmalen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rosmalen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met uiteenlopende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gecertificeerde adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Rosmalen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt bij je thuis en analyseert welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen check je informatie zoals de geraamde kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rosmalen laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Rosmalen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende vakman. Het is goed om een adviesbedrijf uit de buurt te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder delen we adresgegevens van erkende energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente s-Hertogenbosch. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Rosmalen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rosmalen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder check je de meest populaire duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevel isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Rosmalen

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4705,00€430,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11400,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5455,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3045,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€35,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,75€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Rosmalen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen wij extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rosmalen: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Engie, Budget Energie en Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Rosmalen laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.500 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 tot €450,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Rosmalen. In het gedeelte hieronder delen we daarom een overzicht met doelgerichte en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Rosmalen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Rosmalen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Rosmalen

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand onderzoek je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Rosmalen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente s-Hertogenbosch heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer s-Hertogenbosch zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rosmalen aanvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Waspik, Vlijmen en Kaatsheuvel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente s-Hertogenbosch.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Rosmalen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rosmalen?

Dit energie maatwerkadvies Rosmalen is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Rosmalen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Rosmalen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie