Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwkuijk

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwkuijk is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat er mogelijk is. Het plan geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport bekijk je overzichtelijk de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuwkuijk die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwkuijk

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en neutrale energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwkuijk (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Objectieve EPA-adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te verkrijgen van betrouwbare vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwkuijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwkuijk laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nieuwkuijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Wij adviseren om een energie expert uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Heusden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuwkuijk

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwkuijk die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen wij de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over HR+++ glas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwkuijk

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1975,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4000,00€1090,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5125,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3385,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€52,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €32,50€36,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Nieuwkuijk is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuwkuijk: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie of Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuwkuijk laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 – €325,00 per element.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Nieuwkuijk. In het gedeelte hieronder verstrekken we een schema met belangrijke en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Nieuwkuijk!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nieuwkuijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nieuwkuijk

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand tref je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwkuijk.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Heusden heeft mogelijk verschillende lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwkuijk afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals De Moer, Haarsteeg en Rosmalen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Nieuwkuijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwkuijk?

Het energie maatwerkadvies Nieuwkuijk is een advies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €245,00 tot €320,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €240,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwkuijk te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Nieuwkuijk voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie