Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hedikhuizen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hedikhuizen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energierapport onderschrijven ze uitvoerig de kosten en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het rapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de investering, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hedikhuizen die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hedikhuizen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energieadviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hedikhuizen (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. Erkende maatwerkadviseurs check je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om verschillende offertes op te vragen van betrouwbare bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Hedikhuizen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur bezoekt je aan huis en inspecteert welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later stuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hedikhuizen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hedikhuizen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren specialist. Het is slim om een adviesbureau uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel lees je adres-informatie van professionele experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Heusden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hedikhuizen

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hedikhuizen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hedikhuizen

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1330,00€425,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11975,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4910,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3150,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1125,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Hedikhuizen is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder delen wij meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hedikhuizen: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent of Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Hedikhuizen laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.400 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hedikhuizen. Bijgaand vind je om die reden een overzicht met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Hedikhuizen!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hedikhuizen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hedikhuizen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Hedikhuizen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heusden biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hedikhuizen bekijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Nieuwkuijk, Heesbeen en Haarsteeg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hedikhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hedikhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Hedikhuizen is een plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport komt per maatregel met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 t/m €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hedikhuizen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hedikhuizen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie