Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maasdriel

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Maasdriel kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en test wat de opties zijn. Het rapport toont aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een advies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Maasdriel die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-maasdriel

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verlagen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maasdriel (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met diverse duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om meerdere offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Maasdriel.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert bezoekt je aan huis en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Maasdriel laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je huis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Maasdriel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare expert. Het is wijs om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder verstrekken we adres-informatie van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Maasdriel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aarts EnergielabelSecr Schokkerstraat 35324EPAmmerzoden
Toevast B.V.Spaanderstraat 185348LAOss
Van Lanen woningadviesAdelaar 1175348EJOss
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Maasdriel

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maasdriel waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Maasdriel

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1565,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6030,00€970,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4515,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3040,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€57,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1400,00€185,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Maasdriel is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte noemen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Maasdriel: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Maasdriel laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Maasdriel. Hieronder tref je een weergave met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Maasdriel!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Maasdriel: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Maasdriel

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Maasdriel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan vloer, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Maasdriel biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Maasdriel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Maasdriel opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Sint-Michielsgestel, Boxtel en Oss).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Maasdriel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Maasdriel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maasdriel?

Een energie maatwerkadvies Maasdriel is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Maasdriel te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Maasdriel voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie