Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boekel

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Boekel biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport delen ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de bekende investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Boekel die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boekel

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energieadviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boekel (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met verschillende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Deskundige vakmensen kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te vragen van erkende adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Boekel.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt langs en checkt welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Niet veel later krijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Boekel laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Boekel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een energie-specialist rondom je woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder vind je adres-informatie van mogelijke experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Boekel. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
G.M.J. BeekmansTuinstraat 85427PRBoekel
Lamers en Visser BouwmanagementKerkenhuisweg 205435PASint Agatha
Tritium Advies B.V.Veldweg 115447BHRijkevoort
KoBaalSchepel 385406CBUden
CinergizeStatendaalder 25406BZUden
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Boekel

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boekel die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder introduceren we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Boekel

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1300,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10475,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4635,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2995,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,75€30,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Boekel is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Boekel: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Engie, Budget Energie en Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Boekel laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is er al voor €3.100 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 tot €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Boekel. In de box hieronder kan je aan de slag met een schema met impactvolle en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Boekel!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Boekel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Boekel

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand lees je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Boekel.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, dak, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Boekel biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Boekel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Boekel bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bernheze, Maashorst en Land van Cuijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Boekel.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Boekel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boekel?

Dit energie maatwerkadvies Boekel is een rapport met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €235,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Boekel te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Boekel voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie