Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meierijstad

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Meierijstad is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport check je gedetailleerd de kosten en baten van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Meierijstad die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-meierijstad

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige specialist. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meierijstad (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Gecertificeerde energie adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van objectieve adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een lijst met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Meierijstad.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Meierijstad laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Meierijstad vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren specialist. Het is wijs om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder vind je gegevens van mogelijk beschikbare specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Meierijstad. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA-expert DalinghausHoofdstraat 615461JDVeghel
Energielabel MeierijstadHulst 215492SBSint-Oedenrode
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Tritium Advies B.V.Veldweg 115447BHRijkevoort
Lamers en Visser BouwmanagementKerkenhuisweg 205435PASint Agatha
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Meierijstad

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meierijstad die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder vind je de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over hybride warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Meierijstad

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4745,00€470,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10250,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4870,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2855,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€38,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €36,50€32,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Meierijstad is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder check je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meierijstad: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall, Budget Energie & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.900 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Meierijstad aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.850 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 – €500,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Meierijstad. In de box hieronder delen wij een lijstje met krachtige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Meierijstad!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Meierijstad: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Meierijstad

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Meierijstad.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Meierijstad biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Meierijstad tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Meierijstad afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Gemert-Bakel, Boekel en Veldhoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Meierijstad.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Meierijstad

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meierijstad?

Dit energie maatwerkadvies Meierijstad is een energieadvies met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke opties jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 tot €295,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Meierijstad te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Meierijstad voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie