Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veldhoven

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Veldhoven zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en omschrijft wat er mogelijk is. Het rapport toont aan welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het plan doorzoek je uitvoerig de kosten en baten van de populaire maatregelen. Het energieadvies is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een verslag met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Veldhoven die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-veldhoven

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veldhoven (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige maatwerk adviseur. Ervaren energie specialisten vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Veldhoven.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen lees je randzaken zoals een kostenbegroting, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Veldhoven laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Veldhoven vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde vakman. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder vind je adresgegevens van betrouwbare adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Veldhoven. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel MeierijstadHulst 215492SBSint-Oedenrode
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Eante B.V.Muggenhol 21 C5509LMVeldhoven
EPA-expert DalinghausHoofdstraat 615461JDVeghel
Tritium Advies B.V.Veldweg 115447BHRijkevoort
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Veldhoven

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veldhoven met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder vind je de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Veldhoven

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4645,00€515,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11050,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4670,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2880,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€33,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,75€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Veldhoven is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte lees je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Veldhoven: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent & United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Veldhoven bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.100 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Veldhoven. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een overzicht met belangrijke en betaalbare energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Veldhoven!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Veldhoven: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Veldhoven

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder verstrekken we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Veldhoven.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Veldhoven hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veldhoven tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Veldhoven bekijken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Boekel, Land van Cuijk en Eersel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veldhoven.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Veldhoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veldhoven?

Dit energie maatwerkadvies Veldhoven is een advies met verschillende opties voor het vergroenen van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot en met €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €260,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Veldhoven te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Veldhoven voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie