Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bladel

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Bladel kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en beoordeelt wat de opties zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport delen ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp lees je het kostenplaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bladel die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bladel

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bladel (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van bruikbare energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele maatwerk adviseur. Deskundige energie adviseurs check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te zoeken van gekwalificeerde vakmensen. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bladel.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en checkt welke investeringen het meest effectief zijn. Kort daarop verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals het financiële plaatje, het rendement en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Bladel laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Bladel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve energie expert. Wij adviseren om een specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we naam + adresgegevens van professionele adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Bladel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Eante B.V.Muggenhol 21 C5509LMVeldhoven
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Energielabel MeierijstadHulst 215492SBSint-Oedenrode
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bladel

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bladel die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen wij de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bladel

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4240,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4805,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€49,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Bladel is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand tref je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bladel: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.300 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bladel laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bladel. Onderstaand delen wij een aantal praktische en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bladel!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Bladel: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit energieplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Bladel

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bladel.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, ramen, dak, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Bladel heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bladel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bladel opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Meierijstad, Veldhoven en Reusel-De Mierden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bladel.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Bladel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bladel?

Het energie maatwerkadvies Bladel is een besparingsadvies met suggesties voor het energiezuinig maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €250,00 – €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bladel aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bladel voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie