Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Valkenswaard

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Valkenswaard kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies onderschrijven ze in detail de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Valkenswaard die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-valkenswaard

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve energiedeskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Valkenswaard (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Gekwalificeerde adviesbedrijven zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te zoeken van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Valkenswaard.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt langs en inspecteert welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Valkenswaard laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Valkenswaard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is nuttig om een adviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder doorzoek je contactgegevens van mogelijke energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Valkenswaard. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
Eante B.V.Muggenhol 21 C5509LMVeldhoven
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Valkenswaard

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Valkenswaard die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder noemen we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Valkenswaard

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4260,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5110,00€560,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5210,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2955,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€22,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €30,50€25,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Valkenswaard is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Valkenswaard: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie & Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Valkenswaard laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.700 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Valkenswaard. In het gedeelte hieronder tref je een overzicht met handige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Valkenswaard!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Valkenswaard: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Valkenswaard

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Valkenswaard.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, vloer, ramen, dak, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Valkenswaard biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Valkenswaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Valkenswaard afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Eersel, Bladel en Bergeijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Valkenswaard.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Valkenswaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Valkenswaard?

Het energie maatwerkadvies Valkenswaard is een rapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €230,00 t/m €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €275,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Valkenswaard te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Valkenswaard voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie