Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergeijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bergeijk is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het onderzoek geeft inzicht in welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies tref je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de mogelijke woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bergeijk die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergeijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te drukken. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergeijk (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport biedt een lijst met bruikbare duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om meerdere offertes te zoeken van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Bergeijk.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert komt langs en stelt vast welke investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen vind je details zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergeijk laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Bergeijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare vakman. Wij adviseren om een specialist uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder tref je contactgegevens van betrouwbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Bergeijk. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
Eante B.V.Muggenhol 21 C5509LMVeldhoven
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Bergeijk

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergeijk waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids introduceren we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over waterbesparende douchekop.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bergeijk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3500,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11025,00€725,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2870,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€47,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,05€6,95 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Bergeijk is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Bergeijk: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice & Vandebron, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.750 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bergeijk bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.350 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 tot €450,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Bergeijk. In de box hieronder check je een aantal impactvolle en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Bergeijk!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bergeijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bergeijk

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand verstrekken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Bergeijk.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bergeijk heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bergeijk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bergeijk opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Bladel, Reusel-De Mierden en Waalre).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bergeijk.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Bergeijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergeijk?

Dit energie maatwerkadvies Bergeijk is een plan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door middel van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot €320,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergeijk te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Bergeijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie