Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waalre

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Waalre is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport onderschrijven ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Waalre die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-waalre

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energieadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waalre (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energie-specialist. De juiste maatwerkadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Waalre.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en rekent uit welke maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan krijg je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel vind je onderdelen zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Waalre laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Waalre vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare vakman. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van kwalitatieve adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Waalre. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
VB&T VvE Diensten B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
VB&T vve diensten Back-Office B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Waalre

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waalre die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder check je goede energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over radiatorfolie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Waalre

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (meer over woningisolatie)€4260,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4050,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5275,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2875,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€325,00€56,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,00€27,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Waalre is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte behandelen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Waalre: betaalbaar en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall & Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.150 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Waalre laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 – €350,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Waalre. Hieronder vind je een lijst met relevante en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Waalre!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Waalre: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Waalre

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder lees je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Waalre.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Waalre biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waalre zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Waalre opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Reusel-De Mierden, Valkenswaard en Heeze-Leende).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waalre.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Waalre

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waalre?

Dit energie maatwerkadvies Waalre is een energieplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €175,00 tot en met €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Waalre aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Waalre voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie