Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heeze-Leende

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Heeze-Leende zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en controleert wat er mogelijk is. Het energieplan is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies vind je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je de kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Heeze-Leende die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heeze-leende

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heeze-Leende (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport helpt je op weg met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie-expert. Gediplomeerde adviesbedrijven check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om diverse offertes te zoeken van professionele experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heeze-Leende.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt bij je thuis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Niet veel later stuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heeze-Leende laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Heeze-Leende vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand verstrekken we gegevens van mogelijke bedrijven die werken in de gemeente Heeze-Leende. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
VB&T VvE Diensten B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
VB&T vve diensten Back-Office B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Heeze-Leende

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heeze-Leende die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder bespreken we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over tochtstrips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Heeze-Leende

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3545,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4160,00€885,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4540,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3340,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €17,75€30,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Heeze-Leende is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand delen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heeze-Leende: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco & Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Delta. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Heeze-Leende bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.500 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Heeze-Leende. In dit blokje delen wij een aantal doelgerichte en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Heeze-Leende!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Heeze-Leende: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Heeze-Leende

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder onderzoek je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Heeze-Leende.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heeze-Leende biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heeze-Leende kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Heeze-Leende gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Valkenswaard, Bergeijk en Eindhoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heeze-Leende.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Heeze-Leende

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heeze-Leende?

Het energie maatwerkadvies Heeze-Leende is een rapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot wel €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Heeze-Leende aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Heeze-Leende voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie