Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eindhoven

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Eindhoven biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport doorzoek je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Eindhoven die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eindhoven

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eindhoven (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan helpt je op weg met uiteenlopende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van de muren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om verschillende offertes te vragen van gediplomeerde adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eindhoven.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en bekijkt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Niet veel later verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eindhoven laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Eindhoven vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige adviseur. Wij adviseren om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder delen we naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Eindhoven. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VB&T VvE Diensten B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
VB&T vve diensten Back-Office B.V.Vestdijk 1805611CZEindhoven
Atriensis data B.V.Zernikestraat 175612HZEindhoven
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eindhoven

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eindhoven waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over LED-verlichting.

Het comfort van een energiezuinige woning in Eindhoven

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2065,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4330,00€845,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5525,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3240,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€56,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1250,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Eindhoven is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bekijk je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Eindhoven: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.850 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Eindhoven laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Eindhoven. Onderstaand verstrekken we een weergave met belangrijke en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Eindhoven!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Eindhoven: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Eindhoven

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand delen wij bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Eindhoven.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Eindhoven biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Eindhoven kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Eindhoven bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Bergeijk, Waalre en Geldrop-Mierlo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eindhoven.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Eindhoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eindhoven?

Een energie maatwerkadvies Eindhoven is een energieadvies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 – €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Eindhoven aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Eindhoven voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie