Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ulicoten

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ulicoten geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en test waar de kansen liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies doorzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel vind je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ulicoten die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ulicoten

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ulicoten (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Deskundige specialisten check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van gediplomeerde adviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ulicoten.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop stuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag informatie zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ulicoten laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ulicoten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de omgeving te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we adres details van goede adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Baarle-Nassau. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ulicoten

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ulicoten waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder behandelen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ulicoten

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4380,00€430,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10950,00€785,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4510,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2990,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€23,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €480,00€50,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Ulicoten is een slimme investering. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder tref je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Ulicoten: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent & Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Ulicoten kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.650 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 t/m €375,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Ulicoten. Onderstaand vind je om die reden een lijstje met krachtige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ulicoten!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Ulicoten: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ulicoten

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Ulicoten.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Baarle-Nassau biedt mogelijk ook zelf lokale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Baarle-Nassau tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ulicoten opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hooge Mierde, Castelre en Hulsel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Baarle-Nassau.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ulicoten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ulicoten?

Het energie maatwerkadvies Ulicoten is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document komt per maatregel met het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €195,00 tot ongeveer €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ulicoten te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ulicoten voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie