Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hulten

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hulten is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energierapport onderzoek je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hulten die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hulten

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hulten (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Geschikte adviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Hulten.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt langs en berekent welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later verstuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hulten laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hulten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk-adviespartij. Het is slim om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder check je adres details van mogelijk beschikbare adviesbureaus die werken in de gemeente Gilze en Rijen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hulten

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hulten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand vind je de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hulten

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2405,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6600,00€770,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4825,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2845,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€41,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €32,00€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Hulten is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hulten: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco & Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Hulten laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.150 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hulten. In dit blokje verstrekken we een lijst met impactvolle en niet al te dure maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hulten!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hulten: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hulten

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Hulten.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van wanden, vloer, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Gilze en Rijen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Gilze en Rijen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hulten afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Castelre, Gilze en Rijen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gilze en Rijen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Hulten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hulten?

Een energie maatwerkadvies Hulten is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €250,00 t/m €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hulten op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hulten voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie