Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berkel-Enschot

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Berkel-Enschot biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan vind je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Berkel-Enschot die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-berkel-enschot

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In het document wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde vakman. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berkel-Enschot (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport helpt je op weg met diverse energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van muurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gecertificeerde energieadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om verschillende offertes aan te vragen van professionele energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Berkel-Enschot.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en calculeert welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop krijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Berkel-Enschot laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Berkel-Enschot vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energieadviseur. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel behandelen we adres-informatie van kwalitatieve EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tilburg. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De EnergielabelmanZuringhof 1085044DGTilburg
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
Duurzaam met JeroenDeeststraat 25043EJTilburg
Kruijzen Energie en TechniekNieuwlandstraat 155038SLTilburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Berkel-Enschot

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berkel-Enschot waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Berkel-Enschot

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3490,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4740,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3125,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€58,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €29,00€25,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Berkel-Enschot is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Berkel-Enschot: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.300 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Berkel-Enschot laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.650 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 – €500,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Berkel-Enschot. Onderstaand delen wij een aantal impactvolle en voordelige vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Berkel-Enschot!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Berkel-Enschot: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Berkel-Enschot

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Berkel-Enschot.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, (spouw)muur, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tilburg biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tilburg vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Berkel-Enschot gebruiken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Lage Zwaluwe, Heukelom en Hooge Zwaluwe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tilburg.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Berkel-Enschot

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berkel-Enschot?

Dit energie maatwerkadvies Berkel-Enschot is een besparingsplan met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 tot en met €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Berkel-Enschot op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Berkel-Enschot voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie