Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hooge Zwaluwe

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hooge Zwaluwe biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan vind je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport de geschatte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hooge Zwaluwe die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hooge-zwaluwe

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde expert. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hooge Zwaluwe (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerk adviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te verkrijgen van objectieve vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hooge Zwaluwe.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur loopt door de woning en berekent welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Vervolgens verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hooge Zwaluwe laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hooge Zwaluwe vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Drimmelen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NTJ Advies & RetailZijlbergsestraat 2 A4921CMMade
Arec 2 Green B.V.Jan Frederik Vlekkeweg 10085026RJTilburg
Makelaarservice EnergieSteenbergenerf 65035HXTilburg
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hooge Zwaluwe

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hooge Zwaluwe die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen wij de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over isolatieglas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hooge Zwaluwe

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3375,00€410,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10100,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4555,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3305,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€460,00€39,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €4,95€7,90 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Hooge Zwaluwe is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder behandelen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hooge Zwaluwe: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Hooge Zwaluwe bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.550 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 tot €500,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hooge Zwaluwe. In het gedeelte hieronder check je een lijstje met populaire en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hooge Zwaluwe!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hooge Zwaluwe: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Hooge Zwaluwe

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hooge Zwaluwe.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van dak, wanden, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Drimmelen heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drimmelen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hooge Zwaluwe bekijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Den Hout, Raamsdonksveer en Made).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drimmelen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hooge Zwaluwe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hooge Zwaluwe?

Een energie maatwerkadvies Hooge Zwaluwe is een energieplan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies behandelt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €270,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hooge Zwaluwe aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hooge Zwaluwe voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie