Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Terheijden

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Terheijden biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar de kansen liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het plan is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een verslag met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je een kostenbegroting wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Terheijden die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-terheijden

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Professionele en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Terheijden (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energie-expert. Gekwalificeerde adviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om enkele offertes te verkrijgen van gekwalificeerde vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Terheijden.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en checkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Kort hierop ontvang je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze informatie zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Terheijden laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Terheijden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie expert uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder lees je adresgegevens van mogelijke adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Drimmelen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Terheijden

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Terheijden waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest voorkomende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Terheijden

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3505,00€465,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10025,00€740,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4945,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3295,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€23,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €440,00€38,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Terheijden is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder behandelen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Terheijden: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco, Engie of Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Terheijden laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er al voor €3.900 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 – €500,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Terheijden. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met belangrijke en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Terheijden!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Terheijden: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Terheijden

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder tref je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Terheijden.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Drimmelen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Drimmelen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Terheijden opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Oudemolen, Wagenberg en Willemstad).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drimmelen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Terheijden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Terheijden?

Het energie maatwerkadvies Terheijden is een adviesplan met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €185,00 t/m €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Terheijden te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Terheijden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie