Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wagenberg

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wagenberg zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies check je uitgebreid de kosten en het rendement van de bekende investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wagenberg die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wagenberg

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wagenberg (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geef je inzicht in bruikbare duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Professionele adviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om diverse offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Wagenberg.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert loopt door de woning en bekijkt welke investeringen doelgericht zijn. Kort daarop mailt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wagenberg laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wagenberg vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand lees je naam + adresgegevens van mogelijke bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Drimmelen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wagenberg

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wagenberg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder check je de beste maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnestroom opwekken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wagenberg

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4635,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4225,00€1025,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5375,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3075,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€31,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,00€34,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Wagenberg is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand ontdek je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wagenberg: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco & Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Wagenberg laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is er al voor €3.750 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 t/m €525,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Wagenberg. Onderstaand delen wij een overzicht met relevante en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wagenberg!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Wagenberg: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wagenberg

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Wagenberg.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, dak, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Drimmelen biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Drimmelen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Wagenberg afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Willemstad, Teteringen en Prinsenbeek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drimmelen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Wagenberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wagenberg?

Het energie maatwerkadvies Wagenberg is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan biedt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 tot en met €330,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wagenberg aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het flatgebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wagenberg voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere lasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie