Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Willemstad

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Willemstad is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies bekijk je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Willemstad die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-willemstad

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energiedeskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Willemstad (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een schema met diverse maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie-specialist. Deskundige specialisten kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te zoeken van onafhankelijke energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Willemstad.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en calculeert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verstuurt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de investering, de besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Willemstad laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Willemstad vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder lees je adres-informatie van erkende EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Moerdijk. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
WSP Nederland B.V.Tramsingel 24814ABBreda
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Willemstad

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Willemstad waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand introduceren we goede duurzame oplossingen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Willemstad

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1170,00€360,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€725,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3160,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €630,00€40,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Willemstad is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Willemstad: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice & Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Willemstad laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Willemstad. In de box hieronder delen wij een lijst met krachtige en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Willemstad!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Willemstad: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Willemstad

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand onderzoek je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Willemstad.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan wanden, ramen, gevel, dak, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Willemstad opvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Fijnaart, Prinsenbeek en Heijningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Willemstad

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Willemstad?

Dit energie maatwerkadvies Willemstad is een rapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit besparingsrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 t/m €340,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Willemstad te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Willemstad voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie