Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Fijnaart

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Fijnaart biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en omschrijft de diverse opties. Het energieplan laat jouw zien welke opties het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan doorzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een verslag met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Fijnaart die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-fijnaart

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze expert neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende vakman. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Fijnaart (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwanden of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren maatwerk adviseur. Deskundige adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te ontvangen van gekwalificeerde bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een weergave met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Fijnaart.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt langs en onderbouwt welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel delen ze informatie zoals de kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Fijnaart laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Fijnaart vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde vakman. Het is slim om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand tref je namen en adressen van professionele adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Moerdijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Fijnaart

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Fijnaart met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids bespreken we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over bodem isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Fijnaart

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4485,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5275,00€905,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4625,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3325,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€48,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €450,00€36,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Fijnaart is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte lees je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Fijnaart: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice of Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Fijnaart laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.050 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Fijnaart. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijstje met effectieve en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Fijnaart!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Fijnaart: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Fijnaart

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Fijnaart.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van ramen, vloer, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Fijnaart aanvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Zevenbergschen Hoek, Heijningen en Langeweg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Fijnaart

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Fijnaart?

Het energie maatwerkadvies Fijnaart is een adviesplan met suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de investering en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke alternatieven de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 t/m €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Fijnaart te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Fijnaart voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie