Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Langeweg

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Langeweg biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke opties jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies beschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de verschillende investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een energieplan met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Langeweg die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-langeweg

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te beperken. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare energieadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Langeweg (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Deskundige experts check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om verschillende offertes op te zoeken van betrouwbare specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Langeweg.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en onderbouwt welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Langeweg laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Langeweg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren expert. Het is goed om een energieadviseur uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je contactgegevens van goede energie experts die actief zijn in de gemeente Moerdijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Langeweg

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Langeweg waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over dak isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Langeweg

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1675,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4620,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4745,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2850,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,50€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Langeweg is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Langeweg: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Vattenfall, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Langeweg bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.700 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 – €450,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Langeweg. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijst met handige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Langeweg!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Langeweg: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het advies deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Langeweg

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bespreken we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Langeweg.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, ramen, dak, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Langeweg vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Noordhoek, Klundert en Zevenbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Langeweg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Langeweg?

Het energie maatwerkadvies Langeweg is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies geeft per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €230,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Langeweg te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Langeweg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie