Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Klundert

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Klundert is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport bieden ze grondig de kosten en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het energierapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel lees je het budget, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Klundert die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-klundert

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Klundert (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. De juiste specialisten kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van gekwalificeerde experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website krijg je een advies met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Klundert.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke investeringen aan te bevelen zijn. Vervolgens verkrijg je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Klundert laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Klundert vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder check je gegevens van betrouwbare adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Moerdijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Klundert

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Klundert die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder kan je aan de slag met de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Klundert

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1640,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11775,00€620,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4640,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€30,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €485,00€38,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Klundert is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand check je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Klundert: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Engie & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Klundert laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.350 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 tot €525,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Klundert. In de box hieronder delen wij een lijst met praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Klundert!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Klundert: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Klundert

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder check je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Klundert.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Klundert gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zevenbergen, Fijnaart en Zevenbergschen Hoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Klundert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Klundert?

Dit energie maatwerkadvies Klundert is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan behandelt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot wel €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Klundert te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Klundert voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie