Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zevenbergen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Zevenbergen is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan doorzoek je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een energieplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zevenbergen die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zevenbergen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energieadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zevenbergen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geef je inzicht in uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van voorzetwanden en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. De juiste maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes op te vragen van deskundige adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een schema met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zevenbergen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze onderwerpen zoals de verwachte prijzen, het rendement en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zevenbergen laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zevenbergen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke energie expert. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand tref je contactgegevens van professionele specialisten die werken in de gemeente Moerdijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zevenbergen

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zevenbergen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids beschrijven we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zevenbergen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1780,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11675,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4700,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3080,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€25,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,00€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Zevenbergen is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder lees je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zevenbergen: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zevenbergen kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost ongeveer €4.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €325,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Zevenbergen. Bijgaand vind je een overzicht met belangrijke en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zevenbergen!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zevenbergen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zevenbergen

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand kan je aan de slag met up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zevenbergen.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan ramen, (spouw)muur, wanden, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Zevenbergen bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Kruisland, Zevenbergschen Hoek en Standdaarbuiten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zevenbergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zevenbergen?

Een energie maatwerkadvies Zevenbergen is een energieadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document biedt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €245,00 t/m €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zevenbergen te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zevenbergen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie