Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Standdaarbuiten

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Standdaarbuiten geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het plan verduidelijkt welke investeringen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het rapport onderzoek je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de verschillende maatregelen. Het rapport is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een rapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport de geschatte kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Standdaarbuiten die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-standdaarbuiten

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare adviseur. Deskundige en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Standdaarbuiten (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geef je inzicht in diverse duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Gediplomeerde energie specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om diverse offertes te vragen van erkende energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een schema met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Standdaarbuiten.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist komt langs en checkt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan mailt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Standdaarbuiten laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Standdaarbuiten vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde vakman. Het is slim om een energie expert uit de omgeving te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we namen en adressen van mogelijk beschikbare adviseurs die actief zijn in de gemeente Moerdijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Standdaarbuiten

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Standdaarbuiten waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over elektrisch koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Standdaarbuiten

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1650,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4170,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5355,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3130,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€30,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €25,00€28,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Standdaarbuiten is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Standdaarbuiten: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Standdaarbuiten aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost je circa €3.450 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 t/m €325,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Standdaarbuiten. Onderstaand delen wij een lijstje met relevante en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Standdaarbuiten!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Standdaarbuiten: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Standdaarbuiten

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder lees je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Standdaarbuiten.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van vloer, gevel, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Standdaarbuiten bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Oud Gastel, Noordhoek en Stampersgat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Standdaarbuiten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Standdaarbuiten?

Dit energie maatwerkadvies Standdaarbuiten is een document met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 t/m €345,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Standdaarbuiten te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Standdaarbuiten voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie