Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Moerdijk

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Moerdijk geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan stelt bloot welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies beschrijven ze uitvoerig de kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de investering, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Moerdijk die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-moerdijk

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Moerdijk (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve adviseur. Professionele energie experts kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om enkele offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Moerdijk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Kort hierop verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je informatie zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Moerdijk laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Moerdijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Wij adviseren om een adviesbureau rondom je woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder vind je naam + adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Moerdijk. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Moerdijk

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Moerdijk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Moerdijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4310,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6325,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4845,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2990,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€52,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1050,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Moerdijk is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Moerdijk: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Moerdijk kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Moerdijk. In de box hieronder vind je om die reden een lijstje met populaire en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Moerdijk!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Moerdijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Moerdijk

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder onderzoek je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Moerdijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van (spouw)muur, dak, vloer, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Moerdijk biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Moerdijk aanvragen in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Roosendaal, Rucphen en Breda).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Moerdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Moerdijk?

Dit energie maatwerkadvies Moerdijk is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan geeft per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €185,00 tot ongeveer €320,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Moerdijk te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het complex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Moerdijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie