Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zevenbergschen Hoek

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zevenbergschen Hoek biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het plan laat jouw zien welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies delen ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zevenbergschen Hoek die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zevenbergschen-hoek

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat het rendement is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zevenbergschen Hoek (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Geschikte adviesbedrijven zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om enkele offertes aan te vragen van neutrale energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een schema met investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zevenbergschen Hoek.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en zoekt uit welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel check je randzaken zoals de minimale prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zevenbergschen Hoek laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zevenbergschen Hoek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Het is beter om een expert uit de omgeving te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we adres details van professionele adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Moerdijk. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zevenbergschen Hoek

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zevenbergschen Hoek waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder noemen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zevenbergschen Hoek

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4210,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11800,00€640,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5220,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2975,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1400,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Zevenbergschen Hoek is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder tref je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Zevenbergschen Hoek: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Zevenbergschen Hoek laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 – €375,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zevenbergschen Hoek. Bijgaand tref je een lijstje met handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Zevenbergschen Hoek!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Zevenbergschen Hoek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Zevenbergschen Hoek

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zevenbergschen Hoek.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, ramen, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk biedt mogelijk ook zelf lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zevenbergschen Hoek afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Standdaarbuiten, Langeweg en Noordhoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zevenbergschen Hoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zevenbergschen Hoek?

Een energie maatwerkadvies Zevenbergschen Hoek is een advies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Via dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Zevenbergschen Hoek te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zevenbergschen Hoek voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie