Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordhoek

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Noordhoek zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bestudeert de diverse opties. Het plan laat jouw zien welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan tref je in detail de kosten en de terugverdientijd van de potentiële woningaanpassingen. Het energierapport is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de investering, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Noordhoek die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordhoek

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verminderen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke energiedeskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordhoek (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan bevat een weergaven van diverse verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), buitengevelisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus vind je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noordhoek.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals het financiële plaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordhoek laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Noordhoek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Het is raadzaam om een energie-specialist rondom je woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel vind je gegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Moerdijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Noordhoek

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordhoek met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Noordhoek

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1815,00€110,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10900,00€660,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5125,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3395,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€54,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,25€30,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Noordhoek is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Noordhoek: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Essent of Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Noordhoek kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.450 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 tot €525,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Noordhoek. Hieronder delen we daarom een overzicht met relevante en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Noordhoek!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Noordhoek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Noordhoek

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje bespreken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Noordhoek.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Noordhoek vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Stampersgat, Zevenbergen en Kruisland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Noordhoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordhoek?

Een energie maatwerkadvies Noordhoek is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan komt per maatregel met het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordhoek aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Noordhoek voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie