Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stampersgat

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Stampersgat biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel vind je de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Stampersgat die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stampersgat

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Let op: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige specialist op het gebied van energie. Deskundige en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stampersgat (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies biedt een lijst met diverse maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. De juiste adviesbedrijven zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te vragen van gediplomeerde specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Stampersgat.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je bijzonderheden als de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stampersgat laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Stampersgat vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is wijs om een expert nabij jouw woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Halderberge. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Stampersgat

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stampersgat waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder delen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Stampersgat

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1480,00€210,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5650,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4740,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3310,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€38,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,50€27,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Stampersgat is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen wij handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Stampersgat: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice en Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Stampersgat laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 – €450,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Stampersgat. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met belangrijke en voordelige duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Stampersgat!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Stampersgat: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Stampersgat

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Stampersgat.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, gevel, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Halderberge biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Halderberge vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Stampersgat gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Hoeven, Kruisland en Bosschenhoofd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Halderberge.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Stampersgat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stampersgat?

Dit energie maatwerkadvies Stampersgat is een plan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke opties jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €245,00 – €340,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Stampersgat te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Stampersgat voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie