Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bosschenhoofd

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bosschenhoofd biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies bieden ze grondig de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bosschenhoofd die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bosschenhoofd

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bosschenhoofd (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Geschikte EPA-adviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bosschenhoofd.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en checkt welke opties aan te bevelen zijn. Kort daarop verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je informatie zoals de investering, de besparing en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bosschenhoofd laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Bosschenhoofd vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde vakman. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand behandelen we naam + adresgegevens van kwalitatieve specialisten die werken in de gemeente Halderberge. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Bosschenhoofd

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bosschenhoofd die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bosschenhoofd

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3600,00€395,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5190,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3080,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€34,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,35€6,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Bosschenhoofd is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder vind je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Bosschenhoofd: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice en Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Bosschenhoofd kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.400 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 t/m €350,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Bosschenhoofd. Bijgaand vind je daarom een aantal effectieve en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Bosschenhoofd!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Bosschenhoofd: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Bosschenhoofd

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder check je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Bosschenhoofd.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Halderberge biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Halderberge zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Bosschenhoofd afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Oudenbosch, Oud Gastel en Zegge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Halderberge.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Bosschenhoofd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bosschenhoofd?

Het energie maatwerkadvies Bosschenhoofd is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan biedt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Bosschenhoofd te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Bosschenhoofd voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie