Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zegge

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zegge is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze in detail de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de investering, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zegge die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zegge

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zegge (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geef je inzicht in alle energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het toepassen van voorzetwandisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-expert. Gecertificeerde energie adviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een weergave met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zegge.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt bij je thuis en onderbouwt welke opties hun doel goed bereiken. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zegge laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zegge vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energie-specialist uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Bijgaand behandelen we adres details van mogelijk interessante energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Rucphen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zegge

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zegge waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids beschrijven we de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zegge

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1630,00€150,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12025,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4585,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2995,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€20,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €590,00€48,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Zegge is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zegge: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent of Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Zegge bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.550 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €400,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Zegge. Onderstaand delen we daarom een aantal effectieve en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zegge!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Zegge: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zegge

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zegge.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, wanden, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Rucphen heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Rucphen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zegge afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Heerle, Hoeven en Moerstraten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rucphen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zegge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zegge?

Een energie maatwerkadvies Zegge is een rapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €245,00 t/m €350,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zegge te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zegge voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie