Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoeven

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Hoeven biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en controleert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een energierapport met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte prijzen, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hoeven die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoeven

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te drukken. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoeven (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in bruikbare energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energie-expert. Geschikte energie adviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om verschillende offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een schema met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoeven.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur komt thuis langs en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoeven laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hoeven vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel tref je adres-informatie van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Halderberge. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hoeven

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoeven die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids noemen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hoeven

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2425,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6505,00€1075,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4955,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3205,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€44,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Hoeven is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder bieden we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoeven: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice en Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Hoeven laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost je circa €3.650 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 – €525,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hoeven. In dit blokje delen wij een aantal krachtige en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hoeven!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hoeven: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hoeven

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand kan je aan de slag met nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hoeven.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan ramen, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Halderberge biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Halderberge vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hoeven opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Moerstraten, Bosschenhoofd en Oudenbosch).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Halderberge.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hoeven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoeven?

Een energie maatwerkadvies Hoeven is een adviesrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport komt per maatregel met het budget en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot en met €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoeven te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hoeven voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie