Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rucphen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Rucphen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het advies vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de getoonde maatregelen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een plan met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Rucphen die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-rucphen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het plan wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Professionele en onpartijdige energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rucphen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energieadviseur. Gecertificeerde energie adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om enkele offertes te ontvangen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Rucphen.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert neemt de woning op en berekent welke investeringen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rucphen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Rucphen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie specialist. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder doorzoek je gegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Rucphen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Rucphen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rucphen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Rucphen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1730,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6270,00€1040,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4895,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3240,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1125,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Rucphen is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bekijk je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Rucphen: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie & Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Rucphen laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.050 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Rucphen. In het gedeelte hieronder delen we daarom een schema met impactvolle en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Rucphen!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Rucphen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rucphen

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bieden we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Rucphen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van vloer, ramen, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Rucphen heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rucphen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rucphen opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Steenbergen, Tholen en Halderberge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rucphen.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Rucphen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rucphen?

Een energie maatwerkadvies Rucphen is een energieadvies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport komt per maatregel met de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €215,00 t/m €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €235,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Rucphen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rucphen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie