Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sprundel

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Sprundel kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bestudeert wat er mogelijk is. Het energierapport stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het rapport vind je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de potentiële investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze vind je de investering, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sprundel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sprundel

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een autonome specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sprundel (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan biedt een lijst met alle duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende maatwerk adviseur. Geschikte adviesbureaus check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is slim om 2 of 3 offertes te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een opsomming met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sprundel.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en stelt vast welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je aspecten zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sprundel laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Sprundel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Het is beter om een adviseur uit de regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel check je adresgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Rucphen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sprundel

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sprundel die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder vind je de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Sprundel

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€2105,00€330,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11900,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4970,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3140,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€25,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1200,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Sprundel is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand delen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sprundel: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie en Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Sprundel aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Sprundel. In dit blokje verstrekken we een lijst met belangrijke en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Sprundel!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sprundel: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het advies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Sprundel

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand bespreken we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Sprundel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van dak, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Rucphen biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rucphen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Sprundel aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Sint-Annaland, Schijf en Oud-Vossemeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rucphen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Sprundel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sprundel?

Het energie maatwerkadvies Sprundel is een advies met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €195,00 – €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €265,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sprundel te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Sprundel voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie