Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud-Vossemeer

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oud-Vossemeer biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en omschrijft wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies onderschrijven ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het energieadvies is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de investering, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oud-Vossemeer die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-vossemeer

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud-Vossemeer (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Objectieve bedrijven zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om verschillende offertes te vragen van gecertificeerde energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met opties die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oud-Vossemeer.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt bij je thuis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel noteren ze details zoals de geschatte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud-Vossemeer laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oud-Vossemeer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren energieadviseur. Het is wijs om een adviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand lees je adresgegevens van mogelijk beschikbare energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tholen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oud-Vossemeer

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud-Vossemeer met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen we de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oud-Vossemeer

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1660,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6395,00€805,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5245,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2835,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€22,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Oud-Vossemeer is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen wij praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oud-Vossemeer: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie of Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Oud-Vossemeer laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost je circa €3.350 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oud-Vossemeer. In dit blokje check je een overzicht met handige en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oud-Vossemeer!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Oud-Vossemeer: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oud-Vossemeer

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder bieden we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oud-Vossemeer.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tholen heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Tholen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oud-Vossemeer afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Sint-Maartensdijk, St. Willebrord en Stavenisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tholen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oud-Vossemeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud-Vossemeer?

Het energie maatwerkadvies Oud-Vossemeer is een rapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies geeft per maatregel het budget en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €225,00 tot €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud-Vossemeer aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oud-Vossemeer voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie