Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud Gastel

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Oud Gastel kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport bekijk je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de getoonde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een verslag met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het kostenplaatje, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oud Gastel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-gastel

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud Gastel (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies bevat een weergaven van uiteenlopende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-specialist. Deskundige specialisten check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes op te zoeken van deskundige specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oud Gastel.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud Gastel laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oud Gastel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige energie specialist. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we namen en adressen van mogelijk beschikbare energie experts die actief zijn in de gemeente Halderberge. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oud Gastel

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud Gastel die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen wij goede maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over radiator isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oud Gastel

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2310,00€160,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€710,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4860,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3370,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€25,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €34,00€36,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Oud Gastel is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand bekijk je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oud Gastel: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent, Engie of Oxxio, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Oud Gastel laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.850 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oud Gastel. Onderstaand kan je aan de slag met een schema met praktische en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oud Gastel!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oud Gastel: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Oud Gastel

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje onderzoek je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oud Gastel.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan ramen, wanden, vloer, dak, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Halderberge biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Halderberge vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oud Gastel afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zegge, Stampersgat en Hoeven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Halderberge.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Oud Gastel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud Gastel?

Dit energie maatwerkadvies Oud Gastel is een concept plan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €250,00 tot €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud Gastel op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oud Gastel voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie