Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kruisland

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kruisland kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het energieadvies stelt bloot welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport delen ze in detail de kosten en baten van de getoonde investeringskeuzes. Het energieadvies is geschikt voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp lees je het financiële plaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kruisland die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kruisland

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het document wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kruisland (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geef je inzicht in verschillende vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes aan te vragen van onafhankelijke adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kruisland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en checkt welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan krijg je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals het financiële plaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kruisland laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kruisland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Het is verstandig om een expert uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder vind je contactgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Steenbergen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kruisland

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kruisland die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids check je de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over LED-lampen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kruisland

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3460,00€465,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12125,00€720,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5180,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3075,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€55,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,00€7,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Kruisland is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder lees je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kruisland: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall & Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Kruisland aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kruisland. Onderstaand verstrekken we een schema met belangrijke en voordelige vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Kruisland!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Kruisland: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Kruisland

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder lees je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kruisland.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Steenbergen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Steenbergen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Kruisland gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Bosschenhoofd, Standdaarbuiten en Oud Gastel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Steenbergen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Kruisland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kruisland?

Een energie maatwerkadvies Kruisland is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Kruisland te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Kruisland voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie