Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heijningen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Heijningen biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en deelt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport onderzoek je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een energieadvies met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Heijningen die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heijningen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heijningen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Betrouwbare experts check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om meerdere offertes aan te vragen van gekwalificeerde experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je tot een weergave met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Heijningen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heijningen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Heijningen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is beter om een adviseur uit de regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je adres details van erkende EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Moerdijk. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Heijningen

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heijningen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids behandelen we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over HR+++ glas.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Heijningen

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1735,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10925,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5230,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2935,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€365,00€46,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €19,25€29,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Heijningen is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand bieden we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heijningen: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Heijningen laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.300 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Heijningen. In de box hieronder delen wij een lijstje met relevante en interessant geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Heijningen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Heijningen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit energieplan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Heijningen

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Heijningen.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van gevel, vloer, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Moerdijk biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heijningen vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Langeweg, Oudemolen en Klundert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Heijningen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heijningen?

Een energie maatwerkadvies Heijningen is een plan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel het budget en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €260,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Heijningen te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Heijningen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie