Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudemolen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oudemolen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan verduidelijkt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport bekijk je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energieadvies met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oudemolen die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudemolen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te drukken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze persoon neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare adviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudemolen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport bevat een weergaven van alle duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Professionele energie specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een weergave met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Oudemolen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later krijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudemolen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oudemolen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder vind je adres details van erkende energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Moerdijk. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Quadrant Architecten V.O.F.Markt 244761CEZevenbergen
De Reus Bouwadvies en OnderhoudSteenpad 114797SGWillemstad
Adviesbureau Voor EnergieBesparingNeerloopweg 5A94814RSBreda
Hopmans Advies & BemiddelingGastelsedijk Zuid 24751VCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oudemolen

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudemolen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids bespreken we de meest populaire maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oudemolen

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3545,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4940,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4655,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€28,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €475,00€39,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Oudemolen is een slimme investering. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudemolen: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent of Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Oudemolen aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er al voor €3.650 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Oudemolen. In de box hieronder kan je aan de slag met een weergave met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oudemolen!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Oudemolen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het adviesplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oudemolen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bespreken we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oudemolen.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Moerdijk heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Moerdijk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Oudemolen gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Klundert, Willemstad en Fijnaart).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Moerdijk.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Oudemolen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudemolen?

Het energie maatwerkadvies Oudemolen is een advies met suggesties voor het verduurzamen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €180,00 tot en met €295,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudemolen te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oudemolen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie