Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roosendaal

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Roosendaal geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport delen ze in detail de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp lees je het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Roosendaal die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-roosendaal

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale expert. Professionele en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roosendaal (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerk adviseur. Ervaren specialisten kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes op te vragen van gekwalificeerde bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Roosendaal.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert komt op locatie en calculeert welke opties passen bij de woning. Binnen een paar dagen ontvang je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Roosendaal laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Roosendaal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren expert. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder verstrekken we gegevens van kwalitatieve adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Roosendaal. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hage energielabelsBurgemeester van Oeverenstraat 14693EBPoortvliet
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
EdunamicaScheldestraat 34693PHPoortvliet
Timek Bouwmanagement B.V.Simon Lindhoutstraat 14691GATholen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Roosendaal

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roosendaal waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen wij de meest populaire duurzame oplossingen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over kruipruimte isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Roosendaal

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€1010,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6145,00€895,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5000,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3175,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€24,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €610,00€46,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Roosendaal is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Roosendaal: betaalbaar en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie of Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Roosendaal laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er al voor €3.650 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €425,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Roosendaal. Onderstaand vind je daarom een lijst met relevante en interessant geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Roosendaal!

Regel een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Roosendaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit advies toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Roosendaal

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder delen wij praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Roosendaal.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van wanden, ramen, vloer, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Roosendaal biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roosendaal zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Roosendaal afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Woensdrecht, Steenbergen en Rucphen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roosendaal.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Roosendaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roosendaal?

Dit energie maatwerkadvies Roosendaal is een energieadvies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit besparingsrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 t/m €340,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Roosendaal aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Roosendaal voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie