Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nispen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nispen biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze in detail het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een advies met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nispen die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nispen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verminderen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nispen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van de muren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Betrouwbare specialisten kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van deskundige energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met opties die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nispen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt bij je thuis en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel vind je informatie zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nispen laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nispen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde expert. Het is aan te raden om een adviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder doorzoek je gegevens van erkende energieadviseurs die werken in de gemeente Roosendaal. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nispen

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nispen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen we de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over HR-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Nispen

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2400,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4590,00€600,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4680,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3170,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€47,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,00€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Nispen is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand check je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nispen: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Nispen bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 t/m €325,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Nispen. In de box hieronder delen we daarom een aantal populaire en betaalbare maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nispen!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nispen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Nispen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje verstrekken we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nispen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan wanden, gevel, ramen, dak, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Roosendaal heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roosendaal vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nispen gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Sprundel, Wouwse Plantage en Schijf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roosendaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nispen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nispen?

Dit energie maatwerkadvies Nispen is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel het kostenplaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke opties jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot wel €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Nispen te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nispen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie