Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wouw

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wouw zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies toont aan welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze uitvoerig de kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wouw die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wouw

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wouw (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie-specialist. Gecertificeerde specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om minimaal 2 offertes te vragen van professionele adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wouw.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt langs en bekijkt welke maatregelen gunstig zijn. Kort daarop ontvang je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen check je kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wouw laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wouw vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele energie specialist. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel bieden we namen en adressen van erkende bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Roosendaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Het Groene LabelWilgenburg 64711PGSt. Willebrord
EP certificatie B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
EP labels & advies B.V.Argon 15 f4751XCOud Gastel
2advise bouwadviesCamphuysenlaan 54707BVRoosendaal
Breuers & Cobelens B.V.Vlierwerf 5 N4704SBRoosendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wouw

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wouw waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wouw

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3620,00€385,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11425,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4925,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3225,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€30,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,00€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Wouw is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bieden we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Wouw: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Wouw laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €4.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 t/m €400,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Wouw. Bijgaand delen wij een weergave met praktische en goedkope vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wouw!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wouw: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wouw

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje bieden we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Wouw.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, dak, vloer, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Roosendaal heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Roosendaal vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wouw opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. St. Willebrord, Nispen en Sprundel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Roosendaal.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Wouw

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wouw?

Een energie maatwerkadvies Wouw is een besparingsrapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot €295,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €235,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Wouw te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wouw voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie