Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Prinsenbeek

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Prinsenbeek kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en omschrijft wat de opties zijn. Het rapport laat jouw zien welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energieplan met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Prinsenbeek die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-prinsenbeek

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde energieadviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Prinsenbeek (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Geschikte adviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Prinsenbeek.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en onderbouwt welke opties aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals de kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Prinsenbeek laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Prinsenbeek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale vakman. Het is verstandig om een energieadviseur uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel lees je contactgegevens van erkende maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Breda. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Prinsenbeek

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Prinsenbeek die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen wij de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Prinsenbeek

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2040,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5625,00€590,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5110,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2890,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€45,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €25,50€26,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Prinsenbeek is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder vind je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Prinsenbeek: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall & United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Prinsenbeek laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.300 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 t/m €425,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Prinsenbeek. In het gedeelte hieronder check je een lijst met belangrijke en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Prinsenbeek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Prinsenbeek: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Prinsenbeek

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand onderzoek je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Prinsenbeek.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, gevel, ramen, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Breda hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Breda vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Prinsenbeek gebruiken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Heijningen, Terheijden en Oudemolen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Breda.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Prinsenbeek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Prinsenbeek?

Dit energie maatwerkadvies Prinsenbeek is een document met concrete maatregelen voor de vergroening van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €350,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Prinsenbeek aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Prinsenbeek voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energielasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie