Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Teteringen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Teteringen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en inspecteert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport vind je in detail de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het energieplan is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een energieplan met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Teteringen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-teteringen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve specialist. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Teteringen (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Gediplomeerde adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om enkele offertes aan te vragen van professionele adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Teteringen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel check je onderwerpen zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Teteringen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Teteringen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende specialist. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we adresgegevens van kwalitatieve experts die actief zijn in de gemeente Breda. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Teteringen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Teteringen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de meest voorkomende maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Teteringen

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4460,00€515,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11250,00€670,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4630,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3255,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€31,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €37,00€25,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Teteringen is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Teteringen: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice & United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Teteringen laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 – €400,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Teteringen. In het gedeelte hieronder lees je een lijst met relevante en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Teteringen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Teteringen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het document geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Teteringen

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand kan je aan de slag met nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Teteringen.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan gevel, (spouw)muur, ramen, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Breda heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Breda zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Teteringen aanvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Prinsenbeek, Ulvenhout en Terheijden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Breda.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Teteringen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Teteringen?

Dit energie maatwerkadvies Teteringen is een besparingsplan met suggesties voor het vergroenen van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 t/m €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Teteringen te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Teteringen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie