Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ulvenhout

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ulvenhout biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en verkent de verschillende optie. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan check je heel specifiek de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ulvenhout die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ulvenhout

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ulvenhout (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Ervaren specialisten kan je bekijken op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is goed om diverse offertes te vragen van objectieve specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform word je geleid naar een schema met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ulvenhout.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop krijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel toont het rapport kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Ulvenhout laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ulvenhout vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele vakman. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit de omgeving te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Breda. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ulvenhout

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ulvenhout die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder introduceren we de meest geschikte maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ulvenhout

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3370,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6080,00€870,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5160,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2930,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€30,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €30,50€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Ulvenhout is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ulvenhout: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Ulvenhout aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 t/m €525,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Ulvenhout. Onderstaand verstrekken we een lijstje met krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ulvenhout!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ulvenhout: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ulvenhout

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje onderzoek je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Ulvenhout.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan dak, vloer, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Breda biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Breda zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ulvenhout vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Terheijden, Bavel en Wagenberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Breda.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ulvenhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ulvenhout?

Dit energie maatwerkadvies Ulvenhout is een energieadvies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot en met €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ulvenhout aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ulvenhout voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie