Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bavel

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bavel is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en beoordeelt de verschillende optie. Het energieadvies stelt bloot welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het advies check je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de bekende duurzame opties. Het rapport is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bavel die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bavel

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met daarin duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bavel (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geef je inzicht in verschillende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Erkende adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes op te zoeken van gecertificeerde energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bavel.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs komt langs en rekent uit welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later krijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Bavel laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bavel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een adviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je adres details van goede adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Breda. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bavel

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bavel met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Bavel

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1970,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6860,00€1055,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5105,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3300,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€29,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Bavel is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder delen wij praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Bavel: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, Essent, GreenChoice & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Bavel laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 – €550,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Bavel. Bijgaand vind je een aantal effectieve en laag geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bavel!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Bavel: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bavel

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand doorzoek je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bavel.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Breda heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Breda vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bavel opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wagenberg, Dorst en Teteringen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Breda.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Bavel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bavel?

Dit energie maatwerkadvies Bavel is een energieplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan geeft per maatregel de geraamde kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €210,00 tot en met €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Bavel op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bavel voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een optimale energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie